Press Ctrl-D to bookmark this page
Du er her:  Maelkebloggen.dk > Blog og debatforum > Pernilles blog
Besøg www.komælk.dk
At prøve mælk igen…

Rasmus havde været mælkefri, sund og rask i 2½ måned, da han skulle prøve at få mælk igen. Det var kontant afregning – sygdommene kom tilbage for fuld kraft allerede efter et par dage…


Fra omkring 1. december 2008 blev Rasmus mælkefri og ca. 10 dage senere fik han lagt dræn pga. de mange mellemørebetændelser. Derfor var vi meget kritiske overfor om det egentlig var ”livet uden mælk” eller drænene, der gjorde, at han ikke var syg længere. Vi nød vores glade og raske dreng og nød at se ham udforske verdenen.

I starten af februar 2009 var vi hos ørelægen for at få ørerne og drænene checket. Drænene sad ligeså fint som de skulle og ørerne var fine og ingen væskedannelse eller røde ører.

Vi spurgte ørelægen om hans holdning til mælk og øreproblemer og han mente ikke, at der var en sammenhæng. Han havde ledt efter videnskabelig dokumentation og havde ikke kunnet finde noget.

Midt i februar 2009 aftalte vi med vuggestuen, at de skulle begynde at give Rasmus mælk igen og vi begyndte også at give ham ko-mælks produkter hjemme.

Hold da op en reaktion…

Allerede dagen efter var den seje snot tilbage, hosten var tiltaget og han fik feber igen. Han hostede og hostede et par dage med høj feber og vi var hos lægen, der kunne konstatere ”Spastisk Bronkitis”. Vi fik penicillin og feberen forsvandt efter et par dage.

Han var derefter rask i de resterende dage, hvor han fik penicillin. Men så stoppede det også…

Så fik han igen feber og denne gang igen mellemørebetændelse. Vi var hos ørelægen, der kiggede Rasmus i ørerne og kunne konstatere, at det ene dræn var så snasket til, at det skulle skiftes – det var fuldstændigt stoppet og virkede ikke længere efter hensigten. Vi fik en tid til drænskift et par uger efter.

Vi talte igen med vores praktiserende læge. Denne gang foreslog hun selv, at vi blev henvist til en speciallæge med henblik på at få undersøgt om Rasmus var mælkeallergiker – dvs. via en blodprøve konstatere om han er overfølsom overfor mælk. Vi fik derfor en henvisning og en ny lægeerklæring, der skulle holde Rasmus mælkefri i vuggestuen indtil vi havde talt med speciallægen.

Og med en ny lægeerklæring kunne Rasmus igen få lov til at være mælkefri.

Og igen – vupti – var han sund og rask. Den seje snot var væk med det samme og hosten forsvandt igen gradvist.

Efter et par uger uden mælk var vi til ørelægen igen for at få ørerne checket inden drænet skulle skiftes. Begge dræn var nu fine, rene og pæne og sad som de skulle – så sørme om det nu slet ikke var nødvendigt at skifte dem!!

Rasmus dræn var altså gået fra fine og rene til helt snasket til på bare 1½ uge på mælk og igen fra helt tilsnaskede til igen at være fine og rene på igen bare 1½ uge.

Det giver altså os stof til eftertanke… Er den mælk virkelig så sund som vi bliver flasket op med? Jeg må indrømme, at jeg efterhånden har min tvivl!!

Hvad mener du?

KH Pernille


<- tilbage til nyhedslisten

Viser kommentar 1 til 5 af 10
 
Mari Petersen

tirsdag, 25-08-09 11:00

Uha hvor jeg kender det - jeg har lige været en tur igennem med Skejby sygehus, for at få lov til at få en lægeerklæring. Jeg fandt ved et tilfælde ud af at når min søn ingen mælk fik, ja så havde han inge astma. Nu har han været 100% mælkefri i 2-3 mdr og har ikke haft astma i den periode, samt hans afføring er blevet almindelig og ikke nær så hyppig som før. Han er endda begyndt at vokse og tage på igen. Det er bare skønt.

Kan du ikke få en henvisning til børneambulatoriet? Da vil de nok foretage en mælkeprovokation, det er et helvede at være igennem, men vi overlevede :-s og det gjorde at vi fik en lægeerklæring. Heldigvis. Så nu er han 100% mælkefri i mindst et år, så skal der testes igen.
Jeg håber i får lov til at holde ham af mælken! Jeg kan i hvert fald se en mærkbar forskel på min søn!
tanker Mari
 
Pernille Hammer

mandag, 18-01-10 10:41

Hej
Ja vi står i det samme som Jer.
Vores privat praktiserende læge mente ikke at så lille et barn kunne være allergiker(David 1 år), så vi tog selv skridtet og fjernede mælken fra hans kost, både den synlige og den i maden, og hold op hvor det virker. Han er bare blevet så glad og fuld af krummer og astmaen og snottet er væk. SKØNT!
Jeg bankede i bordet ved egen læge o g vi fik en henv. til Kolding hvor vi i sidste uge var til udredning og blodprøver som vi nu venter på svar for. Men uanset om blodprøven siger allergi el ej er jeg ikke i tvivl om at vores søn har det meget bedre på den mælkefrie kost og han kommer ikke sådan lige tilbage på den igen.
;å jeg spørge hvad det er der gør at det er nødvendigt med en lægeerklæring? Er det for at Vuggestuen ikke giver mælk, el. er det for at opnå en eller anden form for tilskud til den anderledes kost.

MVH Pernille
 
Pernille Bauditz Hansen

mandag, 18-01-10 12:04

Hej Pernille,

Lægeerklæringen skal bruges til at vuggestuen må lade være med at give mælke-baseret kost.

I Roskilde (hvor jeg bor) følger kommunen Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der jo desværre stadig er, at man skal drikke 0,5 liter mælk dagligt. Og institutionerne må ikke fravige fra dette uden en lægeerklæring.

Det er mit bud, at det er for at have rene linier (også kaldet ansvarsfraskrivelse); hvis barnet skulle blive underernæret af kostomlægningen, så kan institutionen henholde sig til, at de har fulgt lægens anbefalinger.

Jeg synes, at det er super sejt, at I selv har taget affære og fjernet mælken fra jeres søns kost - godt gået! Det kan være en svær kamp at kæmpe - jeg er stødt ind i mange mange mange mælke-tro danskere, der synes, at det garanteret er et tilfælde, at Rasmus har været syg når han får mælk - men jeg er ikke i tvivl om sammenhængen.

Efter et år uden mælk skal Rasmus igen provokeres med mælk hos børnelægen sidst i marts 2010 og vi er meget spændte på hvordan det går. Det ville jo være dejligt, hvis han er vokset fra det - selvom jeg ikke tror, at vi vil genindføre mælk i maden derhjemme af den grund. Vi har nu vænnet os til at lave mad uden mælk og synes egentlig, at det bliver lækrere uden mælk.

Så hvis du skal bruge et par fif eller lidt inspiration, så sig til :-)

Skønt at høre, at I har kigget på jeres søn og prioriteret hans sundhed højest!!

Mange hilsner
Pernille
 
rikke Jacobsen

mandag, 22-03-10 15:13

Jeg synes det er dejligt at i alle har prøvet jer frem og fundet ud af hvad der virker for jeres børn. Man skal ikke bare tage lægens ord for lov, og det er godt at i også går videre med den viden i finder ud af passer for jeres barn. Jeg synes nu det er lidt forkert at sige at anbefalingerne med den ½ liter mager mælkeprodukt om dagen ikke burde være der. Det er som ordet siger en anbefaling og ikke en lov for alle landets borgere. Jeg har selv haft en dreng der led meget af astma, og for hans vedkommende hjalp en mælkefri kost intet. Men det mælken giver os, er en nem vej til at få den mængde kalk vi har behov for hver dag. Meget kan siges om andre kilder til kalk, men fakta er at kalken fra mælken er nemmere at optage for kroppen end for eksempel kalk fra planteverdenen. Der skal også relativt store mængder af fx spinat, mandler eller andet til at dække behovet, og det kan være svært for børn at konsumere... hvis de da kan lide det.. (har selv meget kræsne børn :-) ) Man kan selvfølgelig altid supplere med et kalk og d-vitamin tilskud. Men mit hjertesuk går altså på at intet er endegyldigt, og det gælder om at bruge sin sunde fornuft, og ikke lade sig forføre af hverken mælkeskeptikeren eller af mælkeelskeren!
Hilsen Rikke.
 
Sune Willink

lørdag, 12-06-10 14:33

Hejsa.

Nu er det forholdsvist nyt for mig at der overhovedet eksisterer tvivl om hvorvidt mælk er sundt for os mennesker. Jeg blev først bevidst om problemstillingen da jeg så Emil Bier på TV. Det var den 11. time, som efter min mening ikke rigtigt tog spørgsmålet op til debat. Der blev mere fokuseret på Emil Bier's status som samfunds-kritiker.

Jeg synes dog det lyder endog meget problematisk hvis man som skeptiker/tvivler skal "banke i bordet" hos egen læge for at få et dokument, foruden hvilket man ikke er juridisk i stand til bestemme over sit eget barns kost.

Rikke. Ordet andbefaling mister lidt sin betydning hvis de institutioner som skal tilrettelægge børnenes kost er tvunget til at følge anbefalingerne, uden hensyns til forældrenes eventuelle ønsker.

Jeg synes ihvertfald ikke man behøver at være hovedkuls mælkeskeptiker for at kunne se en problemstilling, og jeg vil spændt følge diskussionen.
 
 

Tilføjer kommentar

Skriv en kommentar

* Skal udfyldes.
Kun fornavn og efternavn vises.
Kommentarer uden korrekt navn fjernes.
Når du kommenterer, accepterer du debatvilkårene på Komælk.dk
© 2009  Komaelk.dk