Press Ctrl-D to bookmark this page
Du er her:  Maelkebloggen.dk > Blog og debatforum > Pernilles blog
Besøg www.komælk.dk
At undgå mælk i vuggestuen er ikke ligetil...

Hej - Jeg hedder Pernille, er 39 år, er gift med Thomas og vi har 3 børn: Emma på 8, Mikkel på 6 og Rasmus på 1. Vores søn Rasmus bliver meget syg, når han får mælk.


Rasmus startede i vuggestue d. 1. september 2008 og havde kun gået i vuggestue et par dage, da han blev syg første gang. Først tænkte vi ikke nærmere over det, da der jo er mange nye baktusser og børn at vende sig til. Men da han fortsatte med at være meget syg de efterfølgende måneder ville vi gerne prøve at undgå mælk - han fik mellemørebetændelse ca. hver anden uge og fik astmatisk bronkitis. Han havde stort set ikke været syg en eneste dag inden han startede i vuggestue.

Han har aldrig fået komælk derhjemme - kun den lille mængde mælk vi brugte i madlavningen. Men i vuggestuen fik han både mælk at drikke, ost, yoghurt, smør og andre mælkeprodukter i madlavningen.

Vi spurgte derfor vuggestuen om vi kunne få dem til at prøve at holde Rasmus fri for mælk i en kort periode - bare drikke vand i stedet for mælk og undgå ost og smør.

Ifølge vuggestuen er det ikke muligt, da de ifølge Roskilde Kommunes regler ikke må fravige fra deres planlagte kostsammensætning uden en lægeerklæring.

Vi ringede derfor til vores læge.

Vores læge sagde, at hun ikke mente, at der var en sammenhæng imellem mælkeindtag og sygdomme. Hun mente faktisk slet ikke, at vi behøvede få ham undersøgt, for han var nok ikke overfølsom overfor mælk og det var bare vuggestuestarten, der gjorde ham syg!! Så hun kunne ikke hjælpe os med en lægeerklæring.

Og uden en erklæring fra lægen kunne vuggestuen ikke undlade at give ham mælk og vi havde udsigt til endnu flere omgange mellemørebetændelser og endnu mere astmatisk bronkitis.

Hvad gør man så - vi stod med et sygt barn, der bare havde udsigt til at blive mere og mere syg. Vi (min mand og jeg) havde efterhånden haft mere "barn syg" end arbejdsdage siden Rasmus startede i vuggestue og situationen var bare ikke holdbar - for nogen af os!

Jeg skrev derfor til Børne- og Ungedirektøren i Roskilde Kommune. Han henviste kig videre til den pædagogiske konsulent, der meget venligt fortalte, at i Roskilde Kommune har de en kostpolitik, der passer til 98% af børnene og så er der jo 2 %, der falder udenfor og det kan Roskilde Kommune ikke gøre noget ved. Han havde i øvrigt aldrig hørt nogen tale om, at mælk var sygdomsfremkaldende..... SÅ VÅGN DOG OP!!

Vi tog tilbage til vores læge og efter en høflig anmodning fik vi en lægeerklæring på 3 måneders mælkefri kost til Rasmus - og kommentaren: "I skal bare vide, at selvom det viser sig at virke, så kan jeg ikke give Jer en forlængelse, da han jo nok ikke er overfølsom overfor mælk!!!"

Så ca. 1. december 2008 kunne Rasmus starte på sin mælkefri kost. Omkring d. 10. december fik han lagt dræn pga. de mange mellemørebetændelser, så vi var egentlig lidt i tvivl om, hvad der havde hjulpet mest - den mælkefri kost eller drænene. Frisk og rask var han i hvert fald - det var bare dejligt at se vores søn frisk og rask og glad og fræk igen.

Hvad der sker mere - ja - det må I læse i mine kommende indlæg :-)

Vi skrives - Pernille


<- tilbage til nyhedslisten

Viser kommentar 1 til 5 af 5
 
Marianne Wagner Petersen

tirsdag, 25-08-09 11:00

Kære Pernille

Det er beklageligt, at den ellers prisværdige ide om at sikre god kost til de børn hvis forældre ikke formår at give deres børn noget ordentligt at spise, er så ufleksibel, at den forværrer livet for nogle.
Jeg mener der må være grænser for hvor styret samfundet skal være, selvom jeg samtidig mener, at det er yderst vigtigt, at diverse grupper i befolkningen ydes en ekstra hjælp i forhold til at træffe det gode og sunde valg.
Men hvem skal bestemme hvad det gode valg er? Hvad er det for en konservativ gruppe mennesker der har udarbejdet denne kostpolitik, der åbenlyst ikke tager højde for hvad der efterhånden er klar evidens for: nemlig, fx, at fx komælk kan forårsage sygdom?? Hvor er fleksibiliteten og det frie valg henne?
Stakkels Rasmus, hans familie, og stakkels pædagoger der tvinges til at gøre ham syg.

Mvh. Marianne
 
Liselotte Söderlund

tirsdag, 25-08-09 11:00

Godt at høre at nogen vil gå mod systemet.
Det er ikke fair, at fordi man ikke er som de 98% andre, så er der ingen hjælp.
Godt kæmpet - både for din søn og din familie.
Jeg vil følge din historie !
Mvh. Liselotte.
 
Berit Hede

tirsdag, 25-08-09 11:00

Hej Pernille
Ja vi har jo diskuteret din situation og jeg føler rigtig meget med dig i din kamp mod systemet. Vi har jo også en mælkeallergiker/laktoseintolerant datter men vi har heldigvis ikke haft de samme problemer med at få børnehaven til at undlade at give mælk. Til jer andre der ikke kender min historie kan jeg fortælle at vi i lang tid led under vågne nætter med et barn med øreproblemer. Vi fik dræn og det løb bare ud af ørene konstant. Situationen løb over 1½ år inden vi tog mod til os og kvittede mælken. Det var umuligt at få sundhedsplejerske eller læge til at give grønt lys, men til sidst kom vi så langt ud at vi tog springet. Der gik 24 timer - så kom der ikke længere "snot" ud af ørene og den bedring holdt. Vi har flere gange prøvet at genindføre mælken men har hver gang fået tilbageslag med ørene så det er åbenbart ikke noget hun "vokser fra". Nu venter vi så spændt på hvad der sker når nr 3 på nu 6 måneder på et tidspunkt går fra MME til alm. komælk...
VH Berit
 
Christina Petersen

tirsdag, 25-08-09 11:00

Hej Pernille + familie

Det lyder både hårdt og uretfærdigt, det I gennemgår med jeres søn.
Det er ærgerligt, når regler bliver så firkantede, at simpel logik intet råderum får.
Jeg er da med på, at en kostpolitik skal være med til at sikre, at alle samfundsgrupper påvirkes til at leve sundt. Jeg kan egentlig også godt se, at institutionen kan kan føle sig bundet af denne politik. Men har de ikke også en politik, der skal sikre en vis form for differentiering af børnenes individuelle behov?
Og så kunne jeg godt tænke mig at vide, på hvilket fup-lægestudie, jeres læge har trukket sit eksamensbevis...det er da for galt!

Stakkels Rasmus -det gør meget ondt i mavsen og andre steder at have mælkeallergi.

Kh Christina
 
Karina Jensen

torsdag, 19-12-13 14:46

hejsa
Faldt lige over bloggen her, ærgerligt at den ser ud til at være gået lidt i stå. Vi har oplevet noget lignende med vores søn og kan virkelig følge Jeres frustration. Faktisk startede jeg min egen netshop på den baggrund :-) Håber det går bedre med at få skabt albuerum til at leve mælkefrit.

mange hilsner
Karina
 
 

Tilføjer kommentar

Skriv en kommentar

* Skal udfyldes.
Kun fornavn og efternavn vises.
Kommentarer uden korrekt navn fjernes.
Når du kommenterer, accepterer du debatvilkårene på Komælk.dk
© 2009  Komaelk.dk